Districhamp


Professionele kwekerij waar kwaliteit centraal staat
Stacks Image 16


Stacks Image 70
De champignons groeien aan een tempo van ongeveer 5% per uur wat betekent dat ze iedere dag verdubbelen qua omvang. Wanneer de eerste champignons plukrijp zijn, dat is ongeveer drie weken na het vullen en afdekken, kan de oogst van de eerste vlucht plaatsvinden.

Elke dag worden de grootste champignons geoogst zodat de kleinere weer ruimte krijgen om te groeien. Na de eerste vlucht worden de bedden opnieuw met water besproeid om voldoende vocht in te brengen voor een tweede en/of derde vlucht.

Na de teelt wordt de opgebruikte compost, ook wel champost genoemd herbruikt voor landbouwdoeleinden. Na het schoonspuiten kan de cel opnieuw worden opgestart.
Teeltproces.
Het teeltproces bestaat uit een cyclus van vijf of zes weken waarin twee of drie vluchten geoogst worden en start met het vullen van de bedden (stellingen) in een champignoncel (een geïsoleerde afgesloten ruimte). De bedden worden gevuld met doorgroeide compost, waarover een laag dekaarde komt te liggen.

De compost dient voornamelijk als voedingsbodem voor de champignons. De dekaarde is een laag veen die vocht vasthoudt en zorgt voor een waterbuffer waarin de champignonschimmel (mycelium) zich thuisvoelt. Vervolgens sturen klimaatcomputers ventilatoren, verwarmings- en koelblokken en bevochtigingsinstallaties aan die zorgen voor een optimale temperatuur en luchtvochtigheid zodat er zich knoppen kunnen vormen die uitgroeien tot een champignon.

Districhamp hecht veel waarde aan het milieu. Er wordt veel energie bespaard door gebruik te maken van een natuurvijver, zonnepanelen en warmtepompen.

Video: kweken voor de versmarkt:

Video: industrieteelt:


Video: verpakken:
© 2017 Districhamp Brugsesteenweg 66 - 8740 Pittem. Tel.: 051 48 58 97 Contact Me